Walnoten-abrikozen bonbons

  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 3 eetlepels Apricot brandy
  • 200 gram marsepein
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram chocolade
  • 100 gram walnoothelften

Snij de abrikozen in zeer kleine stukjes en giet de brandy er over heen, laat het afgedekt ca 2 uur staan.
Voeg de marsepein bij de abrikozenstukjes en kneed het met de mixer goed door elkaar.
Zeef de poedersuiker er boven en kneed het weer goed door elkaar.
Vorm ongeveer 2 cm dikke rollen van het deeg en snij ze in plakjes van ongeveer een ½ cm dikte.
(gebruik wat poedersuiker bij het uitrollen als het deeg kleverig is)
Smelt de chocolade au bain marie en doop elk stukje marsepein hierin, laat uitdruipen en leg ze op bakpapier of in kleine papieren vormpjes.
Druk in elke bonbon een halve walnoot.
Laat ze opstijven en bewaar ze op een koele plaats.