Rozijnen-noten bonbons

  • 125 gram geroosterde hazelnoten
  • 125 gram rozijnen
  • 8 gram gekonfijte gehakte sinaasappelschilletjes
  • 90 gram bittere chocolade
  • 250 gram melkchocolade

Hak de hazelnoten in vieren en doe ze met de rozijnen en sinaasappelschillen in een kom.
Breek de bittere chocolade in kleine stukjes en smelt hem au-bain-marie*,
voeg de overige ingrediënten toe en vermeng ze met de chocolade.
Schep met twee theelepels hoopjes op bakpapier.
Zet de bonbons minstens een uur op een koele plaats, niet in de koelkast.
Smelt de melkchocolade au-bain-marie*.
Doop de bonbons één voor één, met een vorkje, in de melkchocolade en laat uitlekken.
Schik ze op bakpapier en laat ze hard worden.

*Neem een glazen schaal en hang die boven/op een pan met heet water.
LET OP, er mag beslist geen druppel water/stoom bij de chocolade komen.