Speculaas cupcakes

  • 125 gram boter, op kamertemperatuur
  • 125 gram basterdsuiker donkerbruin
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 30 gram volle melk
  • 75 gram rijstmeel
  • 50 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • Papieren cakevormpjes en muffinvorm voor 12 cakejes


Verwarm de oven voor op 190 °C.
Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

Klop de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom met een mixer 5 min.
Klop 1 voor 1 de eieren erdoor, voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen en mix nog 2 minuten.
Meng de beide meelsoorten en de speculaaskruiden goed door elkaar.
Verwarm de melk tot handwarm en klop samen met het meelmengsel door het botermengsel.
Verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak de cupcakes in het midden van de oven in ca. 15-20 min. gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.

Smeer de cupcakes in met abrikozenjam (verwarm het eerst en zeef het), steek marsepeinfiguurtjes uit en plak die op het cakeje. Bij 2 lagen versiering plak je die ook weer vast met een beetje jam.