
- 2 eieren
- 50 ml. olie
- 2 el. aardbeien jam
- ¼ kop aardbeienyoghurt
- 100 gram suiker
- 225 gram DovesFarm witte bloem (of 175 rijstmeel + 50 gram ketanmeel)
- 8 gram bakpoeder
- 75 gram roomkaas (monchou)
- ¼ kop aardbeienjam
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Eieren, olie, jam, yoghurt en suiker in een kom doen.
Met een houtenlepel kloppen tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.
Meel + bakpoeder zeven en toevoegen, voorzichtig omscheppen maar niet kloppen.
Elk vormpje voor ongeveer 1/3 met beslag vullen.
Roomkaas in 8 stukjes verdelen en in elk vormpje een stukje, in het midden, op het beslag leggen, hierop 2 theelepels jam scheppen
De rest van het beslag over de vormpjes verdelen.
Ongeveer 30 minuten bakken tot de muffins lichtbruin zijn.
5 minuten af laten koelen en daarna verder op een rooster laten afkoelen.
Voor het serveren bestuiven met poedersuiker.
Lekker met een schep kwark:
100 gr. kwark met ¾ kop gezeefde poedersuiker met een mixer romig kloppen.
1-2 tl. fijn geraspte citroen of sinaasappelschil (of ander smaakje) toevoegen en nog 2 minuten mixen tot het glad en luchtig is.
Muffins kunnen het beste gegeten worden op de dag dat ze zijn gemaakt.
Bewaar ze anders op een koele donkere plaats en warm ze even op in de magnetron.