Marmer brownies

  • 180 gram roomboter
  • 270 gram half extra bittere chocolade en half witte chocolade (b.v. delicate van AH)
  • 375 gram suiker
  • 3 eieren
  • 180 gram DovesFarm witte bloem
  • 2/3 tl bakpoeder
  • zakje vanillesuiker
  • 100 gram pecannoten
  • bakpapier

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Vel bakpapier afknippen net iets smaller dan de lengte van de bakvorm.
Bakpapier in de bakvorm leggen en aan twee kanten er overheen laten hangen.
Chocolade in blokjes breken en in twee bakjes in de magnetron op half vermogen laten smelten.
Boter in stukjes snijden en door de gesmolten chocolade roeren totdat de boter ook volledig gesmolten is.
Als de boter niet volledig smelt, bakje nog 10 seconde terug in de magnetron.
Eieren boven een schaal breken en met een vork het eigeel met het eiwit los kloppen.
Vanillesuiker en suiker toevoegen en door het ei mengen.
De helft van het ei door de witte en de andere helft door de bruine chocolade roeren
Bakpoeder en bloem zeven en goed door elkaar mengen.
De helft van de bloem door de ene en de andere helft door het andere mengsel scheppen.
En als laatste de pecannoten door het mengsel scheppen.
Mengsel met lepels om en om naast elkaar in de bakvorm scheppen en in 40 minuten gaar bakken.
Brownies in de vorm laten afkoelen, ze zijn nog vloeibaar als ze uit de oven komen. Daarom ook pas snijden als ze afgekoeld zijn.