
Voor 24 mini cupcakes
- 60 gram zachte boter
- 60 gram (riet)suiker
- 1 ei
- 1 eetlepel melk
- 40 gram rijstmeel
- 20 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
- 2 gram bakpoeder
- 50 gram witte chocolade, fijn gehakt
- Cupcakeplaat, waarin kleine papieren caisses zijn geplaatst
Verwarm de oven voor op 190 graden
Klop de boter en de suiker in een kom tot een lichte, luchtige massa.
Voeg het ei en de melk toe en zeef het meel en het bakpoeder erover.
Klop tot het een glad beslag is.
Roer de stukjes witte chocolade erdoor.
Verdeel het beslag over de caisses en zet de bakplaat in het midden van de oven.
Laat de cakejes 10-12 minuten bakken, de cakes moeten in het midden stevig aanvoelen.

Topping 1:
- 50 ml crème fraiche
- 100 gram witte chocolade
- 24 suikereitjes (Hema)
Smelt de chocolade au bain-marie en roer de crème fraiche er doorheen.
Laat het mengsel afkoelen en zo nodig iets opstijven in de koelkast.
Schep of spuit het op de cupcakes.
Leg op elk cakeje een paaseitje voor het glazuur hard wordt.

Topping 2:
- Half kopje poedersuiker
- Water
- Enkele druppels kleurstof
- 24 paaseitjes (groen en gele jellybeans van AH)
Roer druppel voor druppel water door de poedersuiker tot het een dik glanzend glazuur is.
Schep een klein schepje op het cakeje en verdeel het met de achterkant van het lepeltje.
Leg een paaseitje op elk cakeje en laat het uitharden/drogen.