Courgettecake

  • 1 ½ cup kristalsuiker (= 350 gram)
  • 3 eieren
  • 1 cup zonnebloemolie (= 250 ml) 
  • 2 cup geraspte/gemalen courgette (= ca. 350 gram)
  • 3 cup Schär C of Dovesfarm witte bloem (of half (kleef)rijstmeel) (= totaal 400 gram)
  • 1 zakje (= 16 gram) bakpoeder
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kaneel
  • ½ cup gemalen walnoten (= ca. 125 gram)

Courgettecake klinkt misschien niet zo lekker maar dat is hij wel! zeker de moeite waard om eens te proberen dus…
1 cup = 250 ml

Oven voorverwarmen tot 150 graden.

2 cakeblikken of 1 grote tulbandvorm (ingevet en met bloem bestoven)
Siliconenvormen hoeven niet ingevet.
Eieren en suiker wit en romig mixen.
Olie erdoor mixen.
Courgette erdoor mixen.
Meel, zout, kaneel en bakpoeder zeven en erdoor mixen.
Noten erdoor mixen.
In bakblik(ken) doen en onderin de oven in ca. 1 ½ uur gaar bakken.