
- 200 gram boter of margarine
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eieren
- 100 gram rijstmeel*
- 50 gram ketan rijstmeel (kleefrijstmeel)*
- 50 gram tapiocameel*
- (of neem 125 gram rijstmeel + 75 gram ketanmeel)
- 2 theelepels bakpoeder
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn!
Verwarm de oven voor op 160 C.
Vet de bakvorm in en bestuif de binnenzijde met een beetje rijstmeel, dan komt de cake na
het bakken wat makkelijker uit de vorm.
Klop het overtollige meel goed uit de vorm.
Klop de boter schuimig met de mixer.
Voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop het geheel tot alles een licht gekleurde massa is.
Voeg de eieren één voor één toe. Klop ieder ei eerst goed er door voor het volgende wordt
toegevoegd.
Klop dan nog 10 minuten op de hoogste stand.
Zeef de meelsoorten en het bakpoeder en roer ze goed door elkaar, schep het dan luchtig
door de massa, niet meer mixen!
Schep het beslag in de cakevorm en zet die, 1 richel onder het midden, in de oven.
Ca. 1 uur bakken tot een satéprikker schoon uit de cake komt als je erin prikt.
(oven voor die tijd NIET openen anders zakt de cake in!)
Je kunt het beslag ook in een muffinvorm bakken voor kleine cakejes, bak ze dan ongeveer
30 minuten.
Neem voor ca. 10 cakejes de helft van alle ingrediënten.
*Verkopen ze allemaal bij “de Toko” (alle producten uit de Toko kunnen sporen bevatten
van gluten maar wij gebruiken het, ook tijdens de workshops, zonder problemen)
Kijk eens op: http://www.tokowijzer.wordpress.com