Cake met appel en kaneelkorrels

  • 300 gram (room)boter
  • 300 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 175 gram rijstmeel
  • 75 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
  • 50 gram tapiocameel (of neem 200 gram rijstmeel + 100 gram ketanmeel)
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 appels, geschild en in dunne schijfjes gesneden
  • kaneelsuikerkorrels (of suiker gemengd met kaneel)

Maak het cakebeslag zoals bij de cake uit het eerste recept.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Giet het beslag in een ronde siliconen vorm van 26 cm. doorsnede, deze hoeft niet ingevet te worden, of neem een ingevette en met bloem bestoven springvorm.
Duw de schijfjes appel in het beslag en bestrooi royaal met kaneelsuikerkorrels.
Bak de cake in ongeveer 90 minuten gaar.

In de bakvorm, bakken en…………………….smullen maar!!!