Brownies

  • 150 gram pure chocolade, in stukjes
  • 150 gram roomboter, in blokjes
  • 3 eieren
  • 185 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 130 gram DovesFarm witte bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 100 gram pure chocolade

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in.
Bedek de bodem en 2 opstaande randen met bakpapier.

Smelt de chocolade en de boter al roerend in een glazen schaal boven een pan kokend water.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
Klop de eieren met de suiker en vanille schuimig.
Roer het eimengsel door de chocolade.
Zeef de bloem en het cacaopoeder boven de kom en meng alles, roer niet te lang, het moet net gemengd zijn.
Doe het beslag in de bakvorm en bak het 25-30 minuten in het midden van de oven.
Laat het gebak afkoelen in de vorm.
Smelt 100 gram chocolade en giet dit over het gebak als het nog lauw is, strijk het glad met een spatel.
Laat het opstijven in de koelkast.
Snij het gebak met een warm mes in vierkantjes.
Variaties:
Voeg naar smaak noten toe en/of garneer de brownies ermee.
Roer mini marshmallows door het beslag.