Bitterkoekjescake

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 125 gram rijstmeel
  • 75 gram ketanmeel
  • 8 gram bakpoeder
  • 10 bitterkoekjes
  • Scheutje amaretto
  • Cakevorm van 25 cm

Verwarm de oven op 150 graden

Breek de bitterkoekjes in stukken en giet er een scheutje amaretto over, laat het een
uurtje intrekken.
Vet de vorm in en bestrooi hem licht met wat rijstebloem.
Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en zout tot een romige massa.
Voeg één voor één de eieren toe en mix het geheel een paar minuten.
Meng in een aparte kom het meel en het bakpoeder. Voeg het meelmengsel toe aan het
beslag en mix kort alles door elkaar.
Voeg de bitterkoekjes toe en roer deze voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag in de vorm en plaats hem in de oven.
Na 60 minuten met een satéprikker erin prikken, als die schoon uit de cake komt is hij gaar.