Kwarkbrood

  • 500 gram broodmix (wit, bruin, meergranen)
  • theelepeltje zout (let op! in sommige broodmixen zit al zout!!)
  • 500 gram (magere) kwark
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1/2 eetlepel (riet)suiker of honing
  • 4 eieren (L)

Verwarm de oven voor op 175 graden.
broodvorm, licht ingevet.

Gebruik bij een cakevorm 375 gram meel en pas de rest aan.

Roer alle ingrediënten met een vork door elkaar, of met de mixer met kneedhaken, tot het goed gemengd is. 
Schep het deeg in de vorm en druk het met vochtige vingers mooi glad.
Bak het brood in ca. 50-60 minuten in het midden van de oven gaar en laat het op een rooster onder een theedoek afkoelen.

TIP: Vervang eens 1/3 van de broodmix door amandelmeel, het brood is dan de volgende dag nog zacht genoeg zodat je het niet hoeft op te piepen.