
120 gram zachte roomboter
100 gram kristalsuiker
90 gram lichtbruine basterdsuiker
1 eidooier
1 theelepel vanille extract
150 gram pompoenpuree
2 theelepels speculaaskruiden
Snufje zout
2 theelepels bakpoeder
200 gram Freee witte bloem (was DovesFarm)
5 gram psyllium
Wat stukjes walnoot, pecannoot, hazelnoot of…
2 bakplaten bekleed met bakfolie
Doe de roomboter, suiker en eidooier in een mengkom en mix ca 10 minuten tot het een
lichtgekleurde massa is.
Voeg vanille en pompoenpuree toe en mix het erdoor.
Meng in een aparte kom de droge ingrediënten (speculaaskruiden t/m psyllium) goed
door elkaar.
Zeef dit bij de rest in de mengkom en mix dit goed door elkaar.
Zet de kom een half uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven tot 175 graden (boven-onder warmte).
Schep met een kleine ijstang (of 2 lepeltjes) bolletjes deeg op de bakplaat.
Leg op elk hoopje een nootje en maak de hoopjes wat platter met in meel gedoopte
vingers of de achterkant van een natgemaakte lepel.
Bak de koekjes in ca 15 minuten lichtbruin. Herhaal dit met de rest van het deeg.
Zet de oven nu op 75 graden (hete lucht stand).
Leg alle koekjes op het rooster van de oven en schuif die in het midden van de oven.
Laat de koekjes zo 30 minuten nabakken, zet de oven dan uit en de deur op een kier.
Als de oven bijna koud is zet je het rooster op het aanrecht en laat je de koekjes helemaal
koud worden.
In een goed afgesloten trommel zijn ze zeker 14 dagen heerlijk.