Pompoencake

  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 165 ml zonnebloemolie
  • 300 gram (grof) geraspte pompoen
  • 160 gram rijstmeel (of dovesfarm witte bloem)
  • 90 gram ketanmeel
  • 10 gram bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • rasp van 1 sinaasappel (of citroen)
  • Ca 100 gram (grof) gemalen pecannoten/walnoten/ hazelnoten

Oven voorverwarmen tot 175 graden
Vet een bakvorm van ca 24 cm doorsnede in plak bakpapier op de bodem.

Doe eieren en de basterdsuiker in een kom en mix dit gedurende ongeveer 10 minuten op hoge snelheid
Het moet als een dik lint van de garde lopen.

Giet de zonnebloemolie er in een straaltje bij terwijl de mixer zachtjes draait.
Weeg in een andere kom het rijstmeel, ketanmeel, bakpoeder, zout, kaneel en speculaaskruiden en meng dit goed door elkaar. Spatel het bloemmengsel door het olie-eimengsel, niet meer mixen dus.
Spatel de geraspte pompoen, sinaasappelrasp en de noten door het beslag.
Schep alles in de bakvorm en bak de cake gaar in ca 45-50 minuten.
Laat de cake in de vorm afkoelen.